Ett mer hållbart samhälle med omtanke och hjärta

Bilen spelar i dagens samhälle en viktig roll för att underlätta livspusslet och hjälpa till att få samhället att fungera. Poliser som behöver hjälpa en nödställd, föräldrar på väg för att hämta sina barn, färdtjänst som ser till att våra nära och kära kommer fram tryggt är bara några exempel på vad bilen betyder för oss.

Som världens äldsta Volvohandlare har vi sedan 1927 jobbat för att våra ledord omtanke, hjärta och kvalitet ska genomsyra hur vi tar hand om våra kunder, personal samtidigt som vi bidrar till ett mer hållbart samhället.

Vi värnar om mijön

Biltvätt med biologiskt reningsverk

Våra automattvättar är en viktig del i vårt hållbarhetsarbete. Våra tvättar är utrustade med slam- och oljeavskiljare samt ett biologiskt reningsverk som renar vattnet ifrån tensider, kemikalier m.m.

I våra biltvättar använder vi produkter med minimal miljöpåverkan och hela 92% av vattnet som används vid en tvätt renas och återvinns.

Tillsammans kan vi värna om miljön genom använda miljövänliga automattvättar och undvika att tvätta bilen på garageuppfarten.

Solceller

Med våra solcellspaneler bidrar vi till att minska miljöpåverkan och värna om vår gemensamma planet. Hittills har vi producerat över 34 000 kWh.

Vi laddar för framtiden

På Bildeve har vi installerat publika laddstolpar så att våra kunder snabbt och enkelt kan ladda sin bil.

Ladda ner InCharge appen så kan du enkelt följa din laddhistorik, hitta lediga laddstationer och smidigt betala direkt i appen.

Tillsammans ser vi till att du kan rulla fler mil på 100% el och därmed bidra till att minska miljöpåverkan.

Ekologiskt & fairtrade

För att minska vår miljöpåverkan bjuder vi alla besökare och personal på ekologiskt fairtradekaffe.

Kaffe, te och vatten dricks i muggar gjordar av papper och skedar av pressat återvunnet trä.

På så sätt har vi lyckats ta bort engångsartiklar i plast. Bra för miljön och vår framtid.

El-cyklar

När din bil är på service hos oss kan du kostnadsfritt låna en el-cykel eller vanlig cykel av oss. Bra både för vår hälsa och vår planet.

Källsortera

På Bildeve är vi noga med att alltid källsortera vårt avfall för att vi ska påverka miljön minimalt. Hos oss sorterar och återvinner vi allt från spillolja från våra verkstäder, uttjänta däck som skiftats på vårt däckcenter, bilbatterier till kontorspapper och matrester.

Vår efterlevnad av våra hårt ställda krav på oss själva har verifierats bland annat genom miljöcertifieringen ISO14001.

Vi värnar om vårt samhälle

Vi på Bildeve har ett stort ansvar att leva upp till vårt arv och att fortsätta bygga vidare för att skapa en bra framtid för vår miljö, vårt företag och våra medarbetare. Nedan kan ni ta del av hur vi arbetar för att uppnå detta.