Världens äldsta Volvohandlare

Bildeve grundades 1920 av herrarna Viebke och Dahlberg och har sedan dess förvaltats och utvecklats av samma ägarfamilj till det vi är idag. Allra först gällde det att hitta på ett kort och slagkraftigt namn för det nystartade företaget. Det var lätt löst. Man tog helt enkelt första bokstaven i respektive efternamn, D och V, och skrev ut det som Deve, vilket senare blev Bildeve.

Redan år 1927 levererade vi vår första Volvo till sin nya stolta ägare. Det gör oss idag inte bara till Sveriges, utan världens äldsta Volvohandlare. Tillsammans är vi cirka 150 st medarbetare som arbetar på våra anläggningar i Helsingborg, Höganäs och Landskrona.

För oss på Bildeve är det alltid viktigt att vi agerar efter våra ledord omtanke, hjärta och kvalitet i relationen till våra kunder, medarbetare, samhälle och miljö. På Bildeve hjälper vi dig med ett enkelt, tryggt och bekymmersfritt bilägande. Hos oss köper du inte bara din nya eller begagnade bil utan vi hjälper dig även med allt ifrån service, reparationer, skadebesiktning till hjulskifte, däckhotell och bilvård.

Välkommen till oss på Bildeve.

Historiska nedslag

 • 1927

  Första Volvon tillverkas

  Första Volvon tillverkas. Bildeve börjar sälja och serva Volvobilar och öppnar filial på Kullagatan i Helsingborg. Redan från starten utgick Volvos filosofi från människan. Volvos grundare Assar Gabrielsson och Gustaf Larson hävdade att: “Bilar körs av människor. Grundprincipen bakom allt vi gör på Volvo är därför – och måste alltid vara – säkerhet.”

 • 1938

  Bildeve inviger Bilhotellet

  Bildeve bygger Bilhotellet på Carl Krooks gata – ett djärvt projekt där bilen skulle få service och tak över huvudet i ett flervåningshus med hydrauliska bilhissar för transport mellan våningarna. Volvo hade ett par år tidigare lanserat PV51-7 med 6-cylindrig 3,5 liters motor. Bilen räknas som en av de mindre modellerna under epoken runt andra världskriget.

  1938 lanserades även PV800 – “Suggan” – som var Volvos taximodell. Bilen dominerade länge taxiparken och hade mycket generöst passagerarutrymme.

 • 1954

  Bildeve blir kunglig hovleverantör

  Bildeve i Hälsingborg Aktiebolag utses av kung Gustaf VI Adolf till hovleverantör. Volvo presenterade prototypen till P1900, eller “Volvo Sport”. Bilen tillverkades i ett år, från 1956 till 1957 och produktionen blev 67 bilar plus fyra prototyper. Volvo Sport hade ursprungligen röd skinnklädsel och tillverkades i färgerna ljusgrå med röda hjul, gul och ljusblå. Suffletten var i samtliga fall svart med röda lister.

 • 1966

  Bildeve öppnar i Höganäs

  Bildeve öppnar filial i Höganäs. Volvo P1800 börjar tillverkas under våren. Året efter – 1962 – startar TV-serien “Helgonet” med Roger Moore i titelrollen. I serien spelar en vit Volvo P1800 en framträdande roll och blir kultförklarad. Volvo inför under 1960-talet vadderad instrumentbräda för att minska skaderisken vid kollisioner.

 • 1977

  Bildeve etablerar sig på Bergaområdet

  Det har blivit trångt på Bilhotellet och Bildeves lastbilsverksamhet flyttas till Berga. I samband med övergången till högertrafik försvinner språvagnarna från Helsingborgs gator.

 • 1982

  Renaultsamarbete

  Året då Bildeve inleder samarbete med Renault och börjar sälja och serva märket.

 • 2004

  Lastbilsbolaget Bildeve AB avyttras till Volvo Truck Center

 • 2011

  Renaulthuset invigs

  Bildeve bygger ”stand-alone-anläggning”, Volvo personbilar förblir i huvudbyggnaden medan Renault och Dacia förläggs i en nybyggd fastighet på Garnisonsgatan 3.

 • 2015

  Nyinvigning – Bildeve står rustade för framtiden

  Huvudanläggningen i Helsingborg renoveras i tre våningar och har premiär sommaren 2015. Entréplan rymmer Volvo nybilsförsäljning, serviceavdelning, Hertz hyrbilar och tillbehör. Våning 2 och 3 hittar du ett stort utbud av begagnade bilar.

 • 2019

  Omfattande renovering av verkstaden i Helsingborg

  Totalrenovering av vår verkstad i Helsingborg står klar. Vi har fokuserat på att skapa en verkstad rustad för framtiden med bra arbetsmiljö och senaste verktygen för att kunna ta hand om våra kunder på bästa sätt.

 • 2020

  Vår nya anläggning i Höganäs står klar

  Vi öppnar vår nya toppmoderna verkstad i Höganäs. Vår anläggning är uppvärmd med bergvärme, har solcellspaneler på taket och har en parkeringsplats med laddstolpar för elbilsladdning. En anläggning för framtiden

 • 2022

  Återförsäljare av Maxus

  Vi blir återförsäljare utav Maxus 100% eldrivna transport och personbilar. Maxus är ett helägt dotterbolag till SAIC (Shanghai Automotive Industry Corporation), som tillverkar sju miljoner bilar årligen. Det gör företaget till Kinas största och världens sjunde största biltillverkare.

 • 2024

  Första handlare att skriva på Volvos nya avtal

  I en symbolisk gest som markerar nästan ett sekel av partnerskap får Bildeve äran att vara först att underteckna Volvos nya avtal. Det nya avtalet fördjupar relationen ytterligare och är en betydande bekräftelse på Bildeves åtagande att fortsätta en del av bilindustrins framkant.

 • 2024

  Första handlare i Sverige att skriva på Polestars agentavtal

  Polestar välkomnas till Bildevefamiljen då man som första handlare i Sverige skriver på Polestars nya agentavtal. Bildeve har sedan 2020 levererat ca 1200 Polestars, och man kommer nu att kunna både beskåda och beställa Polestar-bilar direkt på plats i bilhallen av våra Polestar Sales Specialists.

Vi stödjer bland annat

För oss på Bildeve är det viktigt att vara en engagerad del i samhället. Koncernen stödjer World Child Foundation genom att bland annat donerat ett belopp för varje såld bil. Vi på Bildeve är engagerade i en rad olika lokala föreningar med inriktning mot ungdomsidrott med villkor att alla ska få vara med.